sâmbătă, 21 aprilie 2012

FC BARCELONA - REAL MADRID SCOR FINAL 1-2- 21.04.2012

Astazi 21 aprilie 2012 de la ora 21:00 va avea loc pe Camp Nou din Barcelona, Spania 'El Clasico", marele derby din campionatul Spaniei. Despre acest meci nu putem spune niciodata ca are o favorita clara, fiind genul de meciuri in care poate iesi castigatoare oricare dintre cele doua echipe. Rivalittea dintre cele doua dureaza de foarte multi ani, dar parca acum are deja alte conotatii, dupa ce anii trecuti Barcelona a dominat fotbalul din Spania dar si in Europa, iata ca Real l-a adus pe Jose Mourinho si incearca sa-i detroneze pe catalani. Real vine aici din fotoliul de lider si are si rezultatul de egalitate ca varianta de partea lor pentru a mentine sefia in Primera Division. Totusi cred ca Barcelona si Lionel Messi nu vor fi de acord cu acest lucru si se vor impune in cele din urma in acest meci.
El Clasico, Messi contra Ronaldo, "Pep" (Guardiola) contra "Mou" (Mourinho), "galacticii" contra "extratereştrilor", este şi un război al cifrelor: cel al bilanţurilor, al datoriilor sau salariilor, se arată într-un material al agenţiei France Presse.
Bilanţul meciurilor: Confruntarea de sâmbătă, care poate ajuta Realul să-şi sporească avansul de patru puncte în faţa Barcei sau îl poate reduce la un punct, poate stabili şi o altă diferenţă: în prezent la egalitate perfectă - fiecare cu câte 86 de victorii - Real sau FC Barcelona pot trece în frunte. Între antrenorii celor două echipe, Guardiola şi Mourinho, balanţa este inegală. Din zece meciuri, Pep are un bilanţ impresionant: 5 victorii, 4 remize şi doar un eşec, cel din finala Cupei Spaniei de sezonul trecut.Buget: În acest domeniu este mai degrabă o remiză. Clubul "merengue" are pentru sezonul 2011/2012 un buget de circa 490 de milioane de euro, iar "blaugrana" de 461 de milioane de euro.Salariile cele mai ridicate: Evident, jucătorii cel mai bine plătiţi sunt cele două staruri: madrilenul Ronaldo primeşte 13 milioane de euro pe an, iar Messi 10,5. Totuşi, argentinianul compensează cu sumele din contracte: triplul câştigător al Balonului de Aur primeşte 21 de milioane de euro anual din publicitate, în timp ce portughezul 15,5. Cu un total de 33 de milioane de euro, inclusiv prime, Messi este fotbalistul cel mai bine plătit din lume, Ronaldo ocupând locul trei (29,2), după un fost jucător al Realului, David Beckham.Între cei doi antrenori, Mourinho este învingător, cu 14,8 milioane de euro pe an, Guardiola fiind plătit cu 9,5 milioane de euro.Datorii: Real are datorii de 590 de milioane de euro, în timp ce Barca de 578 de milioane de euro. Deşi sezonul trecut Real Madrid a avut încasări de 479 de milioane de euro, iar FC Barcelona de 451, aceşti bani nu au fost suficienţi pentru a acoperi datoriile. În schimb, Real şi Barca au anunţat că nu au datorii la fisc.Audienţe: El Clasico de sâmbătă va trebui să bată o audienţă de peste 14 milioane de spanioli înregistrată la semifinala retur din Liga Campionilor, din 3 mai 2011, când Barca şi Real au remizat, scor 1-1. Având în vedere caracterul potenţial decisiv al meciului, recordul poate fi depăşit sâmbătă. În lume, Mediapro, care deţine drepturile pentru liga spaniolă, speră într-o audienţă de 400 de milioane de telespectatori. 300 de profesionişti vor fi mobilizaţi pentru a transmite meciul de pe Camp Nou şi 34 de camere vor capta cel mai mic gest făcut de Messi, Ronaldo şi colegii lor.Meciul FC Barcelona - Real Madrid va avea loc sâmbătă, de la ora 21.00.
Scorul final al partidei dintre FC Barcelona si Real Madrid disputate pe stadionul Camp Nou din Barcelona a fost 1-2. La pauză , tabela de marcaj a stadionului arăta scorul de 0-1.

IATĂ CUM A DECURS PARTIDA :

Min 83. Benzema şutează de la 18 metri, după un contraatac, Valdes prinde fără probleme.



Min 81. Schimbare la Barcelona. Iese Tello, intră Fabregas.

Min 78. Granero vede galben pentru un fault la Messi.

Min 77. Ozil vede cartonaşul galben pentru tragere de timp.

Min 77. Khedira scoate un corner, şutul său fiind deviat de un fundaş al Barcelonei.

Min 74. Schimbări la ambele echipe. La Real, Granero i-a luat locul lui Di Maria şi la Barcelona Pedro l-a înlocuit pe Adriano

Min 73. GOL REAL MADRID! Ozil îl lansează pe Cristiano Ronaldo, iar portughezul îl execută pe Valdes, după ce a rămas singur cu portarul Barcelonei.

Min 71. GOL BARCELONA! Intrat cu mai un minut în urmă, Alexis Sancez aduce egalarea pe Camp Nou, după o fază iniţiată de Messi, în urma căruia Casillas a parat două şuturi pe poartă.

Min 70. Xabi Alonso trage din prima, de la peste 20 de metri, peste poartă.

Min 65. Coentrao respinge în corner mingea centrată de Dani Alves.

Min 59. Şutul lui Messi se duce în blocajul lui Pepe.

Min 54. Thiago îl lansează perfect pe Tello, dar puştiul Barcelonei trimite în înaltul tribunei.

Min 53. Ronaldo marchează, dar se fluieră offside.

Min 52. Tello trage mult peste poartă din interiorul careului.

Min 46. Xabi Alonso vede galben după un fault la Messi, din spate.

Min 46. A început repriza a doua.

Min 45+1. Finalul primei reprize.

Min 45. De la margine se arată un minut de prelungire.

Min 43. Pepe este avertizat cu cartonaş galben pentru un fault la Busquets.

Min 42. Dani Alves centrează, dar Messi este surprins în offside.

Min 40. Centrarea lui Dani Alves este blocată de Coentrao.

Min 37. Thiago trimite de la 18 metri, pe lângă poarta lui Casillas.

Min 31. Ronaldo trage de la 25 de metri, pe lângă poartă.

Min 29. Până în acest moment Barcelona conduce la capitolul posesiei: 71% - 29%.

Min 27. Messi îl lansează perfect pe Xavi în careul Realului, dar mijlocaşul Barcei trimite milimetric pe lângă poarta lui Casillas.

Min 25. Dani Alves este faultat dur de Xabi Alonso.

Min 21. Şutul lui Cristiano Ronaldo, în cros, trece prin faţa porţii lui Valdes şi mingea iese în aut.

Min 20. Tello trage pe lângă poartă de la 18 metri.

Min 17. Khedira deschide scorul după o gafă a lui Valdes

Min 16. Di Maria trage în Puyol, de la 20 de metri şi mingea iese în corner.

Min 15. Busquets primeşte galben pentru un fault la Cristiano Ronaldo.

Min 14. Tello primeşte o pasă genială de la Iniesta, Casillas scoate şutul catalanului, mingea ajunge la Dani Alves care trimite mingea în poartă. Golul este anulat pentru offside la Tello.

Min 11. Valdes reţine şutul lui Benzema, de la 18 metri.

Min 8. Dani Alves este surprins în poziţie de offside.

Min 6. Barcelona presează, iar Dani Alves interceptează o pasă şi porneşte spre poarta Ralului. Casillas iese şi îl blochează la marginea careului.

Min 5. Pepe reia cu capul pe lângă poarta cornerul executat de pe stânga de Ozil.

Min 4. Primul corner al meciului aparţine Realului. Execută Ozil, Ronaldo reia cu capul, Valdes scoate în corner de sub bară.

Min 2. Ozil îl faultează din spate pe Busquets, la mijlocul terenului.

Min 1. A început ediţia 219 din "El Clasico".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu